Cum se poarta un costum barbatesc
Daca reusim sa invatam cum se poarta un costum barbatesc avem numai de castigat. Puteti face o analiza din orice punct de vedere si veti vedea ca asa este. In primul rand doamnele si domnisoarele o sa ne gaseasca mult mai sexy decat de obicei, deoarece nu este nimic mai barbatesc decat o tinuta eleganta ce emana prestanta, siguranta si, bineinteles, masculinitate.
Asadar in continuare o sa va prezentam cele mai importante reguli in purtarea unui costum. Nu va culcati pe ideea ca este foarte simplu si oricine poate face asta corect. Este adevarat ca incepand cu un paznic si pana la un renumit CEO regasim costumele, dar intre simpla purtare si o purtare corespunzatoare este o mare diferenta ce se poate observa de la distanta.
1. Trebuie sa ne dam seama singuri daca sacoul este potrivit sau nu.
In cazul in care sacoul nu este uniform la umar, ridicandu-se, inseamna ca ne trebuie o marime sau chiar doua in minus. La polul opus, daca prin purtarea sa se formeaza un X cand nasturii sunt inchisi, atunci trebuie sa inlocuim sacoul cu unul mai larg.
2. In cazul in care purtam o jacheta cu 3 nasturi suntem indreptatiti sa inchidem nasturele din mijloc.
Pe langa inchiderea nasturelui din mijloc mai avem o singura optiune: inchiderea celui deasupra, insa aceasta depinde de stilul fiecaruia. Ce este insa absolut obligatoriu este faptul ca nasturele de jos trebuie intotdeauna sa ramana deschis. In cazul in care accesati un sacou cu patru nasturi lucrurile se schimba, insa doar putin, si anume trebuie sa lasam deschisi atat nasturele de jos, cat si primul de sus. Putem sa facem o completare pe care cu siguranta nu o stiu toti, referitor la o regula a bunelor maniere, si anume faptul ca in momentul in care un barbat sta pe o canapea sau un scaun trebuie sa aiba toti nasturii deschisi, iar in momentul in care se ridica trebuie sa ii inchida.
3. Regula nasturelui de jos se aplica si in cazul costumelor barbatesti cu doua randuri de nasturi
4. In ceea ce priveste lungimea, trebuie sa tinem cont de faptul ca manecile trebuie sa ajunga la inceputul degetului mare, la nod. Aceasta regula se poate si modifica putin in functie de proportiile mainii fiecaruia. Regula prezentata de noi este de baza, dar pana la urma oglinda ramane sfesnicul cel mai bun.
5. In cazul in care alegem costumul barbatesc cu dungi trebuie sa ne orientam spre dungi cat mai subtiri. Este indicat sa alegem dugile subtiri, discrete, pentru a avea o tinuta corecta si eleganta. Dugile proeminente se pot purta de asemenea, insa doar la evenimente de genul petrecerilor de Halloween.
6. Aveti grija la dungile orizontale! Acestea in aproape toate cazurile sunt foarte greu de purtat, deoarece 90% dintre constitutii nu se regasesc in acest stil. Nu evitati totusi sa incercati, cine stie, poate faceti parte din norocosi!
7. Repetam o regula datorita importantei sale, si anume sa nu uitati sa deschideti toti nasturii in momentul in care luati loc pe un scaun! Altfel riscati sa distrugeti linia costumului.
8. Daca suntem in imposibilitatea de a achizitiona mai multe costume, trebuie sa ne orientam la unul de culoare inchisa, iar recomandarea noastra este costumul barbatesc de culoarea carbunelui!
Alaturi de culoarea carbunelui putem adauga si bleumarin, negru si, bineinteles, gri. Din punct de vedere al versatilitatii ramane insa prioritar costumul ”carbune”.
9. Pantalonii trebuie sa fie obligatoriu cat mai confortabili! Un mic truc ce il putem accesa in momentul in care achizitionam un costum este de a introduce un deget in jurul taliei. Daca mergem pe varianta unui costum pe comanda, masuratorile trebuie luate, la fel, avand un deget inauntrul centimetrului.
10. Lungimea pantalonului are o regula simpla dar care trebuie retinuta obligatoriu: taietura pantalonului, cunoscuta drept ”tiv”, trebuie sa ajunga pana la calcaiul pantofului, chiar deasupra. Foarte important de asemenea este faptul ca nu trebuie sa ni se vada sosetele.
Sursa articol: aici
Nota: Codul html nu este tradus!